Feng Shui i voda

Feng Shui i voda…

Stara  filozofija života  najprosperitetnije nacije na planeti, zašto ne bi poslušali njihove savete?
Posto je Feng Shui učenje preširoko i preduboko za stranice ovog sajta, osvrnućemo se na upotrebu vode i vodenih aranžmana  u prostoru, njenu energiju i ulogu u kreiranju boljeg srećnijeg i sadržajnijeg života.

Voda je svuda. Ponekad, u stanovima, kućama, poslovnim prostorima, toliko vodimo računa o nameštaju, dekoraciji i sličnom da zaboravimo na prirodu i vodu. Bilo koji prostor, uređen na najrazličitije načine, raznim stilovima i raznih veličina, može i treba da ima prirodu a posebno vodu u sebi, uklopljenu enterijerski na odredjenim mestima.
Prema Feng Shui učenju voda u prostoru ili dvorištu, ukoliko je pozicionirana dobro, može višestruko pojačati dotok novca, dobru energiju, srecu.
Neko će pitati kako je to moguce i kako voda utiče na sve to?

Odgovor morate pronaći sami, mi ćemo Vam samo sugerisati.

Preporuka je da neki vodeni element treba postaviti u severnom, istočnom ili jugoistočnom delu prostora.  Ukoliko je to fontana, voda treba lagano, kaskadno da pada ka centru prostora a ukoliko je dvorište u pitanju, izvor vode treba da je ka ulaznim vratima. Voda treba da bude čista, sveža i u pokretu .

Nije preporucljivo da voda bude smeštena u spavaćoj sobi, kuhinji ili kupatilu, kao i ispod stepeništa. Ispod stepeništa, takođe, ne treba pozicionirati žive aranžmane, akvarijume, biljke ili neke životinje.
Slavine u prostoru ne smeju da cure, jer odnose novac a odvodi ne smeju biti začepljeni jer donosi zastoj u primanjima.
Sva ova pravila su izuzetno logična i praktična, tako da ih skoro treba uzimati zdravo za gotovo, napisana su i proverena pre puno (stotina) godina.

Mi smo tu da unesemo delic prirode u Vaše okruženje i time učinimo siguran korak ka sreći, novcu i prosperitetu, ljubavi…

Energija Č’I (Ch’i)…

Č’I je pozitivna , motivišuća i “dobra” životna energija. Stvara se uvek kada uradite nešto dobro i korisno i ponosite se time. Direktan način stvaranja energije či je da radite lepe stvari, humane, korisne , dok će se energija či stvoriti na posredan način ukoliko u prostor, dvorište postavite vodu koja lagano krivudavo teče, klizi ili pada. Ukoliko teče isuviše brzo, ona odnosi sav či. Voda treba da bude čista jer ukoliko je ustajala, ona donosi lošu energiju – Šar či Voda, inace simbolički predstavlja novac i izuzetno je značajno da na odredjenoj poziciji imate vodeni aranzman. Korist je višestruka a u tome Vam mi mozemo pomoci…