Fontane

Prostor oko kuće ili terasa može biti vaš omiljeni kutak u kome bi ste provodili vrele letnje dane u prirodnom ambijentu koji je sačinjen od odabranog bilja aranžiranog kamenja i panjeva, vodenih slapova, jezerca, potočića sa ribicama… Malo prirode svaki prostor čini toplim raskošnim i prijatnim za boravak i rad. Kombinovanje biljaka, panjeva i ponekog etnografskog predmeta (pčelinja košnica, kolski točak, stari ćup), uz vodu koja teče, vratiće nas prirodi i korenima.

Imali ste prilike da vidite uradjene “fontane” u dvorištima Vaših prijatelja, ispred nekih etno restorana, ali to je više podsećalo na gomilu kamenja formiranu nekim nespretnim redom I uglavnom je to bila poznata siga-sedra, polomljena u nekim našim pećinama I postavljena po nahodjenju nekih majstora. Naravno, te gomile kamenja obično izgledaju nekako neprirodno I natrpano I ovo ne bi želeli u Vašem dvorištu.Gde ste u prirodi videli toliko kičastog i lepog kamenja na jednom mestu?

Nas moto je da vodeni, kameni I drugi aranžmani treba da izgledaju kao u prirodi: priroda je dizajn , iz prirode svi učimo i ona je najbolji dizajner i dekorater.

Poučeni iskustvima iz obilazaka planinskih potoka, jezera I mora, u naše -Vaše aranžmane ugradjujemo, upravo, one delove prirode koje smo videli, uklapamo ih I ostavljamo u Vaše prostore da uživate u autentičnosti I originalnosti iskonskog dizajnera. U malim jezercima, formiranim kao GARDEN PONDOVI možete čuvati I ribice ( koi šarane, japanke ili neke od domaćih vrsta, babuške, šarane, linjake, crvenperke)

Posebno bogatstvo I lepotu čini jezerce sa puno crvenih, žutih, plavičastih ili belih japanskih šarana, koje možete pribaviti u nasoj maloj radnji. Pored ribica, u Vašu vodu možemo ubaciti I vodeno bilje, lokvanje I površinsku sočivicu kako bi sve izgledalo prirodnije, a okolo, u zemlji oko kamenja , možemo posaditi perene, hedere i trske, koje će prostor oko kamenja kvalitetno popuniti I ulepšati.

Sama izrada vodenog aranžmana – spoljne fontane, prolazi kroz nekoliko faza: planiranje oblika I veličine, izbor kamena, izbor opreme, osvetljenja I filtriranja. Planiranje oblika I veličine zavisi od veličine I oblika – konfiguracije, prostora koji želite da oplemenite. U tome Vam možemom pomoci našim predlozima materijalizovanim u obliku ubačene slike u Vaš prostor.

Što se tiče izbora kamena, mi u izboru imamo od planinskih oblutaka, sakupljenih po potocima širom naše zemlja, preko uvoznog kamena najrazličitijih oblika I veličina do kamenja sa obale mora I iz mora.

Aranžmane uradjene od ovog kamenja možete videti u Garden Centru na Vidikovcu ispred naše male radnje I u japanskom vrtu u dvorištu Gardena. Oprema koju ugradjujemo u Vaše aranžmane je za sve ukuse I dzepove, od skupljih I kvalitetnih nemačkih pumpi firmi OASE I PONTEK do jeftinijih ali kvalitetnih pumpi I filtera kineske firme ATMAN I RESUN. Naša preporuka je da u vodene aranžane obavezno ugradimo I neki od filtera, sa UV sterilizatorom ili bez, koji će umnogome doprineti da voda u vašem aranžmanu ostane cista I sveža. U svakom slučaju, pokušaćemo da vaš prostor učinimo bogatijim za pozitivnu energiju vode, kamena slapova I ribica.