Vodeni zidovi

VODENI ZID – IDEALNA FONTANA – ne zauzima puno prostora, ne prska I ne žubori a efekat laganog klizanja vode po staklu deluje čarobno smirujuće.

Upotreba vodenih zidova u osvežavanju i ulepšavanju životnog i radnog prostora je široka I raznovrsna kao i ljudska mašta. Slobodno možemo reći da su ovo fontane budućnosti. U nekim futurističkim televizijskim serijama, vodeni zidovi i vodeni stubovi sa mehurićima su ugrađeni u svemirske brodove kao ukras i relaksacija (Stargate Atlantis). Ugradnjom vodenog zida imate višestruku korist:
– vizuelni efekat vode koja lagano klizi po staklu pruža umirujući efekat, posebno kada su zidovi transparentni,
– voda koja klizi po staklu sa sobom odnosi prašinu, prljavštinu iz vazduha, pa čak i duvanski dim, tako da vodeni zid ima i efekat filtera vazduha, u zimskim danima, kada je vazduh suv, voda iz vodenog zida isparavanjem ovlažuje vazduh i boravak u prostorijama čini prijatnijim (posebno je pogodno za osobe sa disajnim tegobama).

Vodeni zid može biti paravan izmedju dva prostora, posebno kada želite vizuelno da odvojite neki deo prostora od direktnih pogleda (stomatoloska ordinacija, čekaonica, kancelarija direktora),
Vodeni zid je idealno mesto za ispisivanje reklame (dinamicni bilbord) ili natpisa firme u ulaznom holu ili ispred zgrade.

Vodeni zidovi se uspešno mogu ugaditi kao:
– ukras, postavljen na zidu, u staklu ili ogledalu, sa osvetljenjem iz donjeg dela
– paravan izmedju dve prostorije,
– sastavni deo Wellness I Fitness centara,
– aranžman, postavljen na ulasku u firmu ili u holu sa ispisaim logoom firme,
– sastavni deo nekog većeg vodenog aranzmana,
– sastavni deo enterijera u modernim prostorima,
– u diskotekama i kaficima sa koriscenjem svetlosnih efekata,
– vodeni zid je idealan izlog za aranžiranje robe u izlozima,
– u bašti kafea ili restorana, može biti idealan paravan, koji omogućuje prijatniji boravak Vašim klijentima.

Potencijalno, vodeni paravani se mogu ugraditi u privatne stanove, restorane, hotele, bašte, tržne centre, stomatološke ordinacije, japanske vrtove, izloge prodavnica, ulaze u firme sa ispisanim nazivom firme, SPA centre. Primena je široka toliko koliko I Vaša mašta.

Pogledajte uputstvo za održavanje vodenih zidova

Galerija